Składniki:
4 duże cykorie, średnia cebula, nieduży por, łodyżka selera naciowego, 2 łyżki masła, łyżka mąki, 1l bulionu drobiowego, 1/2 szklanki śmietanki kremówki, siekana natka lub koperek, pieprz
Przygotowanie:
Cykorię opłucz, wytnij głąb. Liście drobno pokrój. Posiekaj cebulę. Białą część pora i łodyżkę selera pokrój w plasterki. W rondlu na maśle zeszklij przygotowane składniki, zalej gorącym bulionem. Gotuj pod przykryciem ok. 30 min. Następnie zupę zmiksuj, przypraw, wymieszaj ze śmietanką, zagrzej, ale nie gotuj. Podawaj z grzankami i natką.
Cykoria Sałatowa - to warzywo zaliczane do roślin sałatowych. Tworzy wydłużone główki koloru, biało - żółtego, o charakterystycznym orzeźwiająco gorzkawym smaku. Możemy z niej robić sałatki surowe, świetnie smakuje na gorąco.
Jesteś zainteresowany/na naszą oferta?
Zapraszamy do kontaktu!
96- 100 Skierniewice
ul. Jana III Sobieskiego 16
tel./fax.: + 48 (46) 833 61 96
mobile.: + 48 502 394 896
e- mail.: bakor@bakor.com.pl