Składniki:
2 kolby cykorii,
1 mały por (jasna część),
1 mały kiszony ogórek,
2 łyżki oleju sojowego,
sól, cukier.
Przygotowanie:
Z cykorii (czubkiem noża) należy wykroić głąby. Cykorię pokroić w plastry. Kiszony ogórek umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Cykorię wymieszać z porem i kiszonym ogórkiem, przyprawić olejem sojowym, solą i cukrem.
Cykoria Sałatowa - to warzywo zaliczane do roślin sałatowych. Tworzy wydłużone główki koloru, biało - żółtego, o charakterystycznym orzeźwiająco gorzkawym smaku. Możemy z niej robić sałatki surowe, świetnie smakuje na gorąco.
Jesteś zainteresowany/na naszą oferta?
Zapraszamy do kontaktu!
96- 100 Skierniewice
ul. Jana III Sobieskiego 16
tel./fax.: + 48 (46) 833 61 96
mobile.: + 48 502 394 896
e- mail.: bakor@bakor.com.pl