KREMOWA ZUPA ze śmietanką

Składniki:

4 duże cykorie, średnia cebula, nieduży por, łodyżka selera naciowego, 2 łyżki masła, łyżka mąki, 1l bulionu drobiowego, 1/2 szklanki śmietanki kremówki, siekana natka lub koperek, pieprz

 

Przygotowanie:

Cykorię opłucz, wytnij głąb. Liście drobno pokrój. Posiekaj cebulę. Białą część pora i łodyżkę selera pokrój w plasterki. W rondlu na maśle zeszklij przygotowane składniki, zalej gorącym bulionem. Gotuj pod przykryciem ok. 30 min. Następnie zupę zmiksuj, przypraw, wymieszaj ze śmietanką, zagrzej, ale nie gotuj. Podawaj z grzankami i natką.

kremowa-zupa-ze-smietanka-gal6-307019.jpg

Cykoria sałatowa

Cykoria Sałatowa -  to warzywo zaliczane do roślin sałatowych. Tworzy wydłużone główki koloru, biało -  żółtego, o charakterystycznym orzeźwiająco gorzkawym smaku. Możemy z niej robić sałatki surowe, świetnie smakuje na gorąco.

 

Zobacz również

cykoria-salatowa382091.jpg

Szybki kontakt

Jesteś zainteresowany/na naszą oferta?

Zapraszamy do kontaktu!

 

96- 100 Skierniewice
ul. Jana III Sobieskiego 16
tel./fax.: + 48 (46) 833 61 96
mobile.: + 48 502 394 896
e-mail.: bakor@bakor.com.pl

 

Więcej danych kontaktowych

Może Pani/Pan wycofać każdą z powyższych zgód w każdym momencie poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres bakor@bakor.com.pl Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed wycofaniem zgody.

Kasuj